Cassablanca 6.8.08

Sallam allejkum!

Cassablanca… Humprey Bogart se nekje skriva in ga se nisva nasla, ce ga najdema ga z veseljem pozdravima :).

Najino potovanje se je prevesilo v drugo polovico kar pomeni da pocasi zapuscava obalo Atlantskega oceana in se odpravljama nazaj v notranjost Maroka.

V Essaouiri sva prezivela prelepa dva dni, ki sva jih izkoristila za pohajkovanje po mestu in vecerno opazovanje soncnega zahoda na plazi :). Seveda pa sva malce tudi nakupovala…

Po naporni skoraj 7 urni voznji (na poti pocila guma) sva vceraj zvecer prispela v Casso. Dokaj hitro sva dobila sobo in od utrujenosti naju je kar hitro pobralo. Seveda pa noc za zensko polovico para ni minila mirno (prebava in zelodec sta imela svoje plane), zato sva danes bila prisiljena obiskati zdravnika. Glede na to, da pa je bilo takoj po obisku le tega Janji bolje, se sprasujem le kaj ji je bilo :). Malo heca mora bit… Upava da so tezave mimo saj je bilo kar hudo…

Sprehodila sva se tudi do moseje Hasan V in bila navdusena nad samim izgledom in velikostjo tega kulturnega centra, edinega odprtega za nemuslimane v Maroku. Sedaj se opdravljava se v stari del mesta (medina) na kratek sprehod.

Jutri potujeva naprej v Rabat, se zadnje mesto ob morju in hkrati glavno mesto Maroka. Ko poslikava se to, bodo slike zopet na blogu (verjetno v petek).

Matej in Mihaela – uzivajta na zasluzenem dopustu, posoncita in nakopajta se ter naberita moci za prihodnje izzive…

No nama se ostaja 10 dni lepot Maroka in uzivanja potem pa se vracava domov v naso malo dezelico na soncni strani Alp…

Do naslednjega javljanja pa sallam allejkum in lep pozdrav vsem… 🙂

2 Responses to “Cassablanca 6.8.08”

  1. janez Says:

    Ojla!
    Super je da se imata super in da z Janjo ni nič hujšega. Malo bolj pazi na njo, še posebej ko gre k njihovim zdravnikom.. ha, ha. Malo heca, glavno, da ni nič resnega. Nista nič napisala kakšna je voda v Maroškem morju, kakšno je vreme in ali vama je zelo vroče. Na sončni strani Alp je vse po starem, vreme imamo vroče, vmes je malo dežeka a nič resnejšega. Vsi smo ok, vsi vaju lepo pozdravljajo, še posebej oma in dedi, ki kar čakata, da jima mama prinese kaj sta napisala. Čuvajta se in uživajta še naprej, pa glejta (čitaj Grega) da se preveč ne zrediš od hrane in predvsem lenarjenja.
    Pozdrav in poljubček obema
    Metka, Jani

  2. H+E Says:

    Esselamu!
    Verjetno sta se že spraševala kaj je z H+E?!
    Evo naju! Torej vaju nista pričakala ne Bogart ne Bergmanca(B&B).
    Verjetno poslušata Sama, ki ponovno igra!

    Bistveno je, da so prebavne motnje mimo, kajti z njimi je bolj težko uživati.
    Vsaj moje izkušnje kažejo, da je bilo bolj “bougo(sem pač moral biti very speedy)”. Mi je pa v veliki meri uspevalo. “Skoraj”vedno!
    Tu vse “špila”, kot sta že seznanjena novo je le to, da svet nad Zrečami počasi oživlja in z njim tudi eden od naju!!!!!!! Res je , da še ni tisto pravo, je pa tik pred zdajci!!!
    Za zaključek najinega današnjega tvezenja pa še športna novička:
    Na veliko presenečenje tako naše kot “šahističke i svekolike svetske” javnosti je Hrvaški prvak “Diname” v kvalifikacijah za CL ali LP ugnal SLO prvaka iz slovenačkih “Domžala” s končnih skupnih 6:2 (3:0 in 3:2)
    To sem še moral dodati, ker vem da sta bre tega izida le težko “Švasnila”.
    Pazita nase, naj vaju še naprej spremlja DL in uživajta.
    Lp,
    H+E

Leave a comment